Portálhírek

1% adótámogatás

1% adótámogatás

Hegedüs Helén (Moodle rendszergazdai) írta időpontban
Válaszok szám: 0

Kedves Diákunk!

Először is szeretném megköszönni, hogy szakmai továbbtanulásodhoz intézményünket választotta. Engedje meg, hogy pár mondatban bemutassam iskolánkat és fenntartónkat. 

A SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium egyházi fenntartásban, a Szalézi Intézmény Fenntartó kötelékében működik. 

A Szalézi rend a gyerekek és fiatalok nevelését, oktatását és szakképzését tekinti elsődleges feladatának, ebből a célból működteti iskoláit, kollégiumait és ifjúsági központjait. A szaléziak emellett különös elköteleződéssel fordulnak a hátrányos helyzetű, nehéz szociális körülmények között élő fiatalok irányába. 

A fentieken túl a fenntartó és iskolánk vezetése is kiemelt szempontnak tartja, hogy tanulóinknak a munkaerő-piacon versenyképes szakképesítéseket kínáljunk fel.

A fentiek alapján tisztelettel kérem, hogy szüleihez szíveskedjen eljuttatni jelen levelemhez csatolt, az adó 1%-ra vonatkozó mellékletét és ennek megfelelően kérem, hogy a társadalmi szervezetnek, alapítványnak átutalható egy százalékot a Bosco Szent János Ifjúsági Nevelési és Oktatási Alapítvány (19673752-1-41) vehesse igénybe. 

Az 1% hozzájárulásokat és adományokat a rend a hátrányos helyzetű fiatalok iskoláztatására, étkeztetésére, táboroztatására, kollégiumi elhelyezésére fordítja, emellett a felajánlás hozzájárul a kirándulások, ifjúsági lelki-, sport- és kulturális rendezvények költségeihez, illetve az oratóriumok működtetéséhez is. 

Az egy százalék abban az esetben is számít, ha szülei nem adóznak (pl. összevont adókedvezmények miatt stb.) vagy ha nincs tényleges, pénzben kifejezhető 1%-uk, ugyanis a rendszer ebben az esetben is figyelembe veszi a felajánlást.

Az 1%-ról való rendelkezéshez szükséges űrlap levelem mellékleteként található, emellett iskolánk faliújságján is hozzáférhető.

 

 

Budapest, 2022. március 7.

Tisztelettel és köszönettel:

 

Halász József 
igazgató

Tel: +36 1 203 0304/6130 mellék
Mobil: +36 30 740 87 44
www.szamalk-szalezi.hu