Portálhírek

Felhívás - Játékos tanulás márciusban – kalandos tanórák, izgalmas versenyek

Felhívás - Játékos tanulás márciusban – kalandos tanórák, izgalmas versenyek

by Helén (Moodle rendszergazdai) Hegedüs -
Number of replies: 0

Kedves Diákok!

Március a komplex, játékos tanulási lehetőségek hónapja. A témahetek rendhagyó foglalkozásai mellett versenyek, kalandos tanórák tehetik színesebbé és élvezetesebbé a tanulást. A Pénziránytű Alapítvány az alábbi ingyenes lehetőségeket kínálja a diákok és tanáraik számára:

A Részvényfutam versenyben a diákok mellett a tanárok és az iskolák is nyerhetnek!

A tőzsde izgalmas világát próbálhatja ki 2023. március 6. és 31. között minden 7-14. évfolyamos diák a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös ingyenes, online tőzsdejátékán, a Részvényfutamon, amelyre az utolsó napig, azaz március 31-ig lehet regisztrálni a https://bet.hu/reszvenyfutam linken. A Részvényfutam 2 millió forint virtuális tőkével és valódi részvényekkel zajló verseny, amelyben a diákok mellett a szüleik és tanáraik is próbára tehetik befektetési érzéküket.

A kereskedés izgalma mellett számos értékes nyereménnyel gazdagodhatnak a legjobban teljesítő Részvényfutamosok. A 3 legtöbb aktív diákot toborzó tanár mindegyike 100.000 forint értékű, a 4 legaktívabb (azaz legtöbb aktív versenyzőt regisztrált) Pénziránytű iskolahálózati tagiskola 150.000 forint értékű vásárlási utalvány nyereményben részesül.

A Budapesti Értéktőzsde jóvoltából azok a versenyzők, akik a játék végén a legmagasabb értékű portfólióval rendelkeznek, a következő nyereményekkel gazdagodnak:

  • 1. helyezett: Lenovo táblagép
  • 2. helyezett: Huawei okosóra
  • 3. helyezett: JBL fülhallgató

Emellett minden héten, az adott játékhét alatt a legnagyobb portfóliónövekedést elérő játékos TRUST vezetéknélküli okostelefon-töltőt nyer.

Izgalmas szabadtéri szórakozás és komplex tanulás – 2023. március 8-31-ig játszható a PénzFutam!

A Pénziránytű Alapítvány a Medve Matek csapatával együttműködésben egy országosan elérhető, ingyenes pénzügyi-matekos kalanddal várja a 4-14. évfolyamos diákokat és tanáraikat. A PénzFutammárcius 8-31. között bármikor játszható az ország több mint 160 helyszínén, vagy akár újonnan létrehozott pályán is. A játék online alkalmazás segítségével, de a szabadban lévő pályákon mozogva vezeti be a diákokat a mindennapi pénzügyi ismeretekbe, miközben számolási, szövegértési, digitális és tájékozódási készségeiket is fejleszti. Minden csapat oklevelet kap, a legszerencsésebbek pedig még nyerhetnek is. A játék részleteit és a felkészítő webinárium felvételét a https://penziranytu.hu/penzfutamoldalon érhetik el.

Várjuk szeretettel programjainkon!

Üdvözlettel,

Pénziránytű Alapítvány